tiistai 5. toukokuuta 2015

Sammakon uutuuskirjailta

Jyri Jaakkola: Pieniä vallankumouksia

Jyrin elämänsä aikana julkaistuista teksteistä ja artikkeleista on julkaistu kirja, Pieniä vallankumouksia (2015). Sammakon kirjakaupassa kirjaa oli esittelemässä ja taustoittamassa Jyrin ystävä Johan, yksi kirjan toimittajista, joka kommentoi myös toista samaan aikaan esiteltyä kirjaa, vieressä seisovan Tomi Astikaisen teosta "Miten elää ilman rahaa".



(Taustaa: Jyri Jaakkola oli ihmisoikeusaktivisti (1977-2010), joka ammuttiin poliittisin motiivein Meksikossa vuonna 2010 hänen ollessa matkalla intiaaniväestön autonomiseksi julistamaan San Juan Copalan kylään ulkomaisena tarkkailijana. Jaakkola oli tunnettu myös reilunkaupanlaiva Estellen toiminnasta, jota pyöritettiin Turusta käsin.)

Johan Ehrstedt ja Tomi Astikainen keskustelevat. Sammakon Seppo Lahtinen (oik.) haastattelee.


Tomi Astikainen: Miten elää ilman rahaa

Astikaisen kirja vaikutti mielenkiintoiselta, koska hän kertoo siinä liftausreissuista ja seikkailuistaan 5 vuoden ajalta. Valmistuttuaan (ilmeisesti?) kauppatieteiden maisteriksi, hän päätti repäistä aivan toiseen suuntaan vuonna 2009. Kirjan fokus on ilmeisesti myös hänen reissujensa aikana tapaamien ihmisten tyyleissä elää kokonaan ilman rahaa, tai erittäin vähällä; niin oli onnistunut eräs pyörätuolissa istuvakin matkustamaan Euroopasta Australiaan 20 eurolla.

Tilaisuudessa Astikainen kommentoi ristiin lukemaansa Jaakkolan kirjaa, nostaen sieltä myös omaan rahattomaan elämäntapailuunsa sopivia lainauksia.

kirjat:
Tomi Astikainen: Miten elää ilman rahaa (into, 2015)
Jyri Jaakkola (toim. Ehrstedt, Haapanen, Lapintie): Pieniä vallankumouksi (sammakko, 2015)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti